Regler
Lag

En deltagande coach kan sätta samman max tre lag.

Det går hela tiden att följa hur många poäng du har fått på "Min sida". Det kan ibland ta 24 timmar innan all statistik är bekräftad.

Arrangörerna förbehåller sig rätten att diskvalificera personer som registrerat felaktiga uppgifter på sin coach eller sitt lag.

Spelare

Lag kan innehålla två forwards, fyra mittfältare, fyra backar och en målvakt. I vissa fall förekommer en spelare i poängstatistiken för flera lag genom bland annat utlåning till andra föreningar. En spelare som spelar för flera lag genererar endast poäng till ditt lag i LT-coachen när spelaren gör poäng i det lag du valt spelaren ifrån. Har du ex valt en spelare som spelar i Syrianska FC men som utlånad gör poäng för Telge FF får du inte poäng för det till ditt coachenlag.

Poäng

  • Målvakt som håller nollan i en match får 2 poäng.
  • Mål: back 3 poäng, mittfältare 2 poäng, forward 1 poäng, målvakt 5 poäng.
Reglerna för att få målvaktspoäng:
  • matchen måste sluta med noll insläppta mål för laget för att någon ska få målvaktsnollan.
  • om flera målvakter har varit inblandade tillfaller poängen för målvaktsnollan den målvakt som stått störst del av matchen.
  • om flera har stått exakt lika lång tid tillfaller poängen för nollan den som stått senast i matchen.
Det kan ibland ta 24 timmar innan all statistik är bekräftad.

Byten

Under tävlingen har du möjlighet att göra två byten per vecka. Poängen som utbytta spelare har samlat ihop fram till och med bytestillfället behålls.

Byten genomförs direkt, men det krävs att du byter in spelaren innan matchstart för att få poäng. De spelare som ingår i laget vid matchstart kan få poäng från matchen (det spelar ingen roll om en spelare byts ut i halvlek eller under spelets gång).

Rekryterar du vänner innan tävlingen startar får du ett bonusbyte per rekryterad vän. Max antal bonusbyte du kan samla på dig via rekryteringar är tre. Ett bonusbyte kan användas en gång under tävlingen, dvs inte ett per kalenderdygn.

Tävlingsperiod

Tävlingen pågår under fotbollssäsongen 2008. Endast matcher i ordinarie seriesystem räknas, dvs inte cuper eller kval.

Vinnare

Totalvinnare blir den coach vars lag (enskilt lag - ej sammanslagna poäng från flera lag) vid säsongens slut har flest poäng. Vid lika antal poäng vinner den person vars lag har samlat ihop poängen på minst antal spelade matcher under perioden, det vill säga har minst antal poängtillfällen. Två eller flera målskyttar i samma match räknas som ett tillfälle. Vid lika även där avgörs det på flest målvaktspoäng, flest backpoäng, flest mittfältspoäng och därefter flest forwardspoäng. Om det är lika så här långt och det är en månadstävling, går det lag före som har högst totalpoäng. Om det skulle bli lika även där avgör frågesport enligt utslagsmetod med hjälp av Everysport Sports Quiz där det gäller att svara rätt på flest frågor, samt på kortast möjliga tid. Samma förfarande gäller får månadsvinnare.
Månadsvinnare är den som samlat ihop flest poäng från och med den första till och med den sista i varje månad.

Om samma coach har flera lag bland de vinnande lagen får han/hon pris för den bästa placeringen (alltså max ett pris/coach/period).

Personuppgifter

Genom att deltaga i LT-coachen ges samtycke till att dina personuppgifter datalagras och att ditt namn och din hemort ev. publiceras i samband med annonsering av resultatlistor.

Vinster

Information om priser till vinnare i LT-coachen finns under "Priser" här på sajten. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

LT-coachen arrangeras av Länstidningen i Södertälje och administreras av Everysport. Vid frågor kontakta lt.coachen@everysport.se Arrangören har rätt att under tävlingens gång förändra reglerna för tävlingen.